U hebt niets in uw shoppingbag.

Subtotaal : € 0,00

Face Shaping Banana - Techniek, tips & tricks

Shape it!

Het effect van face shaping is inmiddels wereldwijd bekend. Internationele sterren zoals Kim Karsdashian maken dagelijks gebruik van deze make-up techniek. Door je gezicht te contouren en highlighten creëer je een optisch bedrog waardoor je op een heel natuurlijke manier de allermooiste kenmerken van je gezicht naar voren haalt. De 3 populairste vormen van shapen zijn:

 • Contouring: zowel met crème als poeder producten
 • Strobing: met skincare of poeder producten
 • Brows: met het Perfect Brow Palette

Benieuwd? Op deze pagina leer je alle ins & outs als het gaat om face shaping. Tevens geven onze make-up artists regelmatig persoonlijk advies over welke face shaping techniek het best bij jouw gezicht past en hoe je deze techniek dagelijks toe kunt passen. Boek hier een face shaping workshop in één van onze brand stores.

Make-up Studio heeft twee verschillende soorten shaping paletten in haar assortiment, ieder in twee verschillende kleuren:

 • Face Shaping Box Face-It Light (inclusief de Banana Concealer)
 • Face Shaping Box Face-It Dark (inclusief de Banana Concealer)
 • Face Shaping Box Powder Light
 • Face Shaping Box Powder Dark

Tip:
Gebruik de Banana Concealer op oneffenheden voordat je begint met shapen. Deze concealer werkt alle oneffenheden weg als sneeuw voor de zon! Daarnaast is deze perfect om donkere kringen onder de ogen weg te werken, om die reden is de Banana Concealer ook gekozen als highlight kleur in onze Face Shaping Box.Face Shaping Box Face-It

De Face Shaping Box Face-It is speciaal samengesteld om een intens en krachtig effect te kunnen creëren waar dit gewenst is, maar kan daarnaast ook heel natuurlijk worden aangebracht. De box is samengesteld met kleuren uit de Face-It Foundation serie, deze hebben een extreme dekkracht en een hoogwaardige kleurpigmentatie. Door deze eigenschappen is de Shape Palet Box Face-It zeer geschikt voor een avond- of feestmakeup. Voor de professional is deze box goed te gebruiken voor tv, theater, fotografie, catwalkshows en andere doeleinden waarvoor een krachtige make-up gewenst is.

De Face Shaping Box Face-It kan echter met behulp van een vochtige spons ook semi-dekkend worden aangebracht, waardoor je een natuurlijker resultaat krijgt. Na het contouren poeder je het gezicht af met de Translucent Powder Extra Fine. Deze zijdezachte, losse en transparante poeder is perfect voor het fixeren en matteren van make-up.Aanbreng tools:
Gebruik voor het aanbrengen van de Face Shaping Box Face-It de penselen uit de Select Serie.
Select nr 25 – gebruik dit penseel voor het aanbrengen van het product op kleine gebieden.
Select nr 7 - gebruik dit penseel voor het aanbrengen van het product op grote gebieden.
Select nr 5 - gebruik dit penseel om de kleuren te blenden zodat alles één geheel wordt.
Optie: Als je liever met een spons werkt, kun je de kleuren ook blenden door middel van de Perfect Blending Sponge. Maak deze licht vochtig en ga deppend over het aangebrachte product heen zodat het langzaam in elkaar over loopt.

Shapen techniek, tips & tricks

Gebruik:
Je hebt de termen ‘contouren’ en ‘highlighten’ al eerder in dit artikel gelezen. Contouren is de term voor iets vormgeven door middel van schaduw. Highlighten staat voor oplichten, iets naar voren halen. Door gebruik te maken van deze technieken kun je het gezicht shapen.

 1. Start met het aanbrengen van een dagcrème en eventueel de Banana Concealer.
 2. Na deze basis begin je met het highlighten van de gezichtsdelen waar gewenst. Bekijk in jouw Face Shaping Box welke kleuren lichter zijn dan je eigen huidskleur, met deze kleuren ga je highlighten. Gebruik het kleinere penseel voor de kleine gebieden zoals de neusrug, onder de wenkbrauw en op de kin. Voor de grotere gebieden gebruik je het grotere penseel, zoals op de jukbeenderen, onder de ogen en op het voorhoofd. Hierna ga je contouren met de donkerdere kleuren.
 3. Gebruik een kleur twee tinten donkerder dan je eigen huid om te contouren op het voorhoofd, de kin en de kaaklijn. Gebruik een kleur vier tinten donkerder om te contouren onder het jukbeen. Gebruik hiervoor ook weer de eerder aangegeven penselen.
 4. Blend hierna alle kleuren met elkaar door middel van het juiste penseel of de Perfect Blending Sponge.
 5. Zodra alle kleuren egaal in elkaar overlopen poeder je de make-up af met een transparante poeder. Deze zorgt ervoor dat de make-up matteert en langer blijft zitten. Breng voor de finishing touch een blusher aan, et voilá! Jouw perfecte basis is klaar!

Tip:
Gebruik Banana Powder voor het afpoederen van het gezicht. Deze transparante poeder is een must-have voor iedere beauty addict! Naast zijn matterende en fixerende eigenschappen vermindert deze poeder ook de zichtbaarheid van poriën en oneffenheden. Voor een donkere huid kan de Banana Powder niet alleen worden gebruikt als finishing powder maar is ook geweldig als highlight op bijvoorbeeld de jukbeenderen en onder de ogen.

Face Shaping Box Powder

De Face Shaping Box Powder is ontwikkeld om een zacht, natuurlijk effect te creëren tijdens het face shapen. De poeders met een zijdezacht effect en een sterke kleurpigmentatie zijn heel gemakkelijk aan te brengen, en daardoor ook ideaal voor de beginner in face shaping. De box is samengesteld uit hoogwaardige gezichtspoeders voor het meest natuurlijke resultaat. Deze vorm van contouring is heel erg geschikt voor dagelijks gebruik, een bruidsmake-up of andere doeleinden waarbij een zachte make-up gewenst is. Voor de professional is deze box ook zeer geschikt om aan te brengen ná het gebruik van de Face Shaping Box Face-It, om de contouren en highlights extra aan te zetten.Aanbreng tools:
Gebruik voor het aanbrengen van de Face Shaping Box Powder de penselen uit de Select Serie.
Select nr 9 – gebruik dit penseel voor het aanbrengen van het product op kleine gebieden.
Select nr 5 – gebruik dit penseel voor het aanbrengen van het product op grote gebieden.

Gebruik:
Je hebt de termen ‘contouren’ en ‘highlighten’ al eerder in dit artikel gelezen. Contouren is de term voor iets vormgeven door middel van schaduw. Highlighten staat voor oplichten, iets naar voren halen. Door gebruik te maken van deze technieken kun je het gezicht shapen.

 1. Start met het aanbrengen van een dagcrème en eventueel Banana Concealer. Daarna breng je jouw favoriete foundation aan voor een egale basis. Als je een vloeibare foundation gebruikt, vergeet deze dan niet af te poederen met een Translucent Powder.
 2. Na de basis begin je met het highlighten van de gezichtsdelen waar gewenst. Bekijk in jouw Face Shaping Box welke kleuren lichter zijn dan je eigen huidskleur, met deze kleuren ga je highlighten. Gebruik het kleinere penseel voor de kleine gebieden zoals de neusrug, onder de wenkbrauw en op de kin. Voor de grotere gebieden gebruik je het grotere penseel, zoals op de jukbeenderen, onder de ogen en op het voorhoofd. Hierna ga je contouren met de donkerdere kleuren.
 3. Gebruik een kleur twee tinten donkerder dan je eigen huid om te contouren op het voorhoofd, de kin en de kaaklijn. Gebruik een kleur vier tinten donkerder om te contouren onder het jukbeen. Gebruik hiervoor ook weer de eerder aangegeven penselen.
 4. De shaping kleuren blend je al tijdens het aanbrengen. Breng de poeder dus ook lichtjes aan om vlekken te voorkomen.

Tip:
Gebruik de Make-up Fixer om de make-up goed te fixeren. Deze maakt jouw make-up waterresistant en transpiratie proof. Ideaal voor tijdens een feest en/of de warme zomerdagen! Boek nu een afspraak in één van onze brand stores voor een persoonlijk face shaping advies.